Groot Klasseverschil in Colmschate-Zuid

Helios heeft de zonnegod op een zonovergoten voetbalveld een goede dienst bewezen door Activia met een 8-0 nederlaag naar huis te sturen. Helios wilde maar één ding: winnen en revanche nemen op de zeperd van vorige week tegen Epe.

Helios - weer met Glenn Alberts in de basis - begon aanvallend zeer sterk. Dat resulteerde al in de 8e minuut in een fraai doelpunt van Roald Boone. Vanuit een corner schoot de alleenstaande Roald Boone fraai raak 1-0.
Helios combineerde fraai door, kreeg enkele grote kansen maar wist deze niet te benutten. In de 27e minuut werd het 2-0 na een fraaie pass van Bjorn Duteweert op Djeremy Waslander. Deze bereikte de achterlijn maar zijn inzet werd nog geblokt. De bal kwam in de voeten van Duteweert, die via een voet van een Activia-speler de 2-0 op het scorebord bracht. Nog geen minuut later stuurde Glenn Alberts twee tegenspelers de verkeerde kant op. Zijn pass bereikte Bruinsma die de bal in de loop meenam en resoluut afwerkte, 3-0. Helios kwam helemaal los en combineerde naar hartenlust; Activia had niets in te brengen en keek er naar. In de 30e minuut was het weer raak. Na een mooie pass van Duteweert op Waslander soleerde Djeremy naar de achterlijn; zijn voorzet bereikte Serkan bij de 2e paal die het laatste zetje gaf 4-0.

In de 40e minuut was het Bruinsma die op links doorkwam; zijn inzet werd door Glenn Alberts ingeschoten, 5-0. Vlak voor rust maakte Bjorn Duteweert op een fraaie wijze de 6-0. Hij passeerde eerst een paar tegenspelers en haalde vanaf 25 meter verwoestend uit. Rust 6-0

Na rust liet trainer Wilmink in de 60e minuut twee jeugdspelers meespelen, de 16-jarige Jesper Bloemsma en <19 speler Nick Pinkster. Beide spelers pakten de draad gelijk goed op. In de 70e minuut ging Duteweert op links er vandoor; zijn voorzet werd mooi en beheerst ingetikt door Jesper Bloemsma die hiermee zijn eerste scoorde voor Helios. Helios ging door, kreeg nog enkele kansen en door goed doorzetten van Johan Dijkstra kreeg Bjorn Duteweert de gelegenheid om de 8-0 in te schieten.

Het publiek zag een eenzijdige pot voetbal. Maar met het mooie spel en de fraaie combinaties kreeg men echt waar voor zijn geld.

Volgende week uit tegen Robur et Velocitas.

Helios Activia wedstrijdfoto

Joomla Template: by JoomlaShack