Helios F1, de ware KAMPIOENEN

7 mei 2016, de dag dat Helios F1 de kampioen kon worden ten koste van Colmschate. Het was een mooie ochtend. De weersvooruitzichten waren super. De laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst waren we kampioen, dus mochten we aanvangen op het hoofdveld.
De spanning was van de gezichten af te lezen afgelopen week. Zowel bij de training als voor de aanvang van de wedstrijd. Dit gold overigens niet alleen voor de spelers. De ouders hadden het zichtbaar moeilijk om met hun spanning om te gaan, maar vandaag ging het dan eindelijk gebeuren....

Als ware kampioenen begon Helios F1 aan de wedstrijd. Direct na de aftrap stoof Helios naar voren. Rafael ontfutselde de bal bij de tegenstander en kon richting de goal. Hij bedacht zich geen moment en schoot. Niet helemaal naar wens, maar gelukkig stond Thijn daar. Hij kopte de bal bij de tweede paal binnen. Uiteindelijk een schitterende assist die uitmondde in de 1-0. De ontlading was groot, zeker bij alle supporters (die de nodige voorbereidingen hadden getroffen). Hierna golfde de wedstrijd lange tijd op en neer. Colmschate kwam meer in balbezit en kwam af en toe ook gevaarlijk uit. Sem vZ onderschepte een aanval van Helios en speelde Jesper in. Jesper kapte zijn tegenstander uit en gaf met een strakke pass de bal op Thijn, die vervolgens zijn 2e binnenkopte, 2-0. Dit smaakte naar meer. Nog geen minuut later schoof Joep de bal op Thijn die zijn loepzuivere hattrick maakte, 3-0. Niet veel later een nieuwe aanval van Helios. De bal werd wederom strak ingespeeld, ditmaal door Joep, waardoor Gijs de volgende binnenschoot, 4-0. Een solo van Wess leek de 5-0 in te leiden, echter zijn snoeiharde trap raakte de lat, waardoor het 4-0 bleef. Net voor de rust kon Jesper met een directe actie Gijs inspelen. Hij schoot en maakte de 5-0, rust. We zaten op rozen, dat was duidelijk. Dit kon toch niet meer worden weggegeven?

De tweede helft werd even duidelijk gemaakt dat gemakzucht direct wordt afgestraft. Gelijk na de aftrap kon Colmschate opkomen met een aantal spelers en redelijk eenvoudig de 5-1 inschieten. Sven kon de inzet van de Colmschate speler niet meer keren. Helios raakte lichtelijk vermoeid, de warmte begon op te spelen en de spanningen namen toch toe. Dat was te zien aan het spel. Desalniettemin bleef de verdediging overeind en kon Wess op een pass van Rafael op goal schieten. Via de tegenstander hobbelde de bal in slow motion over de lijn, 6-1. Nu was het tijd voor Sem N. om in de spits plaats te nemen. Hij liet meteen zien dat hij hier ook van waarde kon zijn. Een steekbal van Jesper zette hem voor de keeper. Helaas was de sterke keeper van Colmschate Sem N in eerste instantie te snel af. Een volgende aanval had wel succes. Thijn gaf de bal op Sem N die zijn eerste doelpunt van de competitie binnenschoot, 7-1. Enkele minuten voor tijd wist Sven de inzet van Colmschate tot een corner te keren. De corner zelf werd binnengekopt, waarmee de eindstand van 7-2 op het scorebord kon worden geplaatst.

De ontlading was zo groot dat alleen Sven het voor elkaar kon krijgen zijn penalty in te schieten.

Na de penaltyreeks werden alle spelers, trainers en leider gehuldigd. Ze mochten allemaal een mooie bokaal in ontvangst nemen en de douche opzoeken. Hierna kon het feest van start gaan in de kantine. In mooie kampioenstenues werden ze toegezongen door de ouders, familie, vrienden en kennissen op het nummer “We are the Champions” van Queen, gevolgd door het welverdiende bakje patat met frisdrank.

KAMPIOENEN!!! Gefeliciteerd mannen, dit hebben jullie verdiend!

Doelpunten totaal:
Thijn: 32 doelpunten