Helios F1 – Koninklijke UD F1, een meer dan spannend einde

Met de wedstrijd van afgelopen woensdag in de benen werd begonnen aan deze topper, Nummers 1 en 3 zouden het publiek moeten kunnen vermaken (althans op papier gezien). Koninklijke UD is net als Helios in vorm en scoorde de afgelopen wedstrijden makkelijk. Al gauw werd duidelijk dat UD niet was gekomen om van de mat te worden gespeeld; zij zochten direct na de aftrap brutaal de aanval op. Dit resulteerde al vrij snel in de eerste tegengoal, 0-1.

Sven kon de bal van de tegenstander niet keren en moest zijn meerdere erkennen. Helios moest nu wel wakker zijn, zeker na zo’n snelle goal. Gelukkig was er nog genoeg tijd om dit recht te zetten. Langzamerhand nam Helios dan ook de overhand en kon (weliswaar met een beetje geluk) de 1-1 door Thijn worden ingeschoten. De supporters aan de zijlijn (het worden er elke week meer J) werden gerustgesteld. 2 minuten later werd via Rafael de combinatie met Wess gezocht. Wess kapte zijn tegenstander uit en schoot van afstand op het goal van de tegenstander, 2-1. Pfeww... Dat was een lekker gevoel. Zeker toen een bal via Sem N werd ingespeeld op Jesper. Hij zag Wess staan, speelde op hem in, zodat hij kon afdrukken, 3-1. Wedstrijd leek gespeeld aldus de spelers van Helios. Koninklijke UD kwam voor de rust er nog eens uit en wist de paal te raken. Ruststand, 3-1. Jeroen en Sander konden de mannen even aansporen nu niet achterover te hangen en te blijven voetballen.

De boys van Helios zakten na de rust compleet in. Het voetbal leek verdwenen. Alle ballen werden zonder gedachte naar voren gepegeld. Dit was natuurlijk koren op de molen van UD. Zij wisten te profiteren van foutjes achterin, waardoor ze niet onverdiend de 3-2 konden binnenschieten. "Nu wij weer mannen", werd uit het kamp van de supporters gescandeerd. Uit een aanval van Helios wist Gijs de bal in de voeten van van Sem vZ. te spelen. Hij bevond zich in een moeilijke positie, maar wist zich hier fraai uit te manoeuvreren, waardoor hij een schietkans kreeg. Helaas werd de bal gekeerd door het aluminium. Een tegenaanval die volgde werd door UD wel tegen de touwen gewerkt, waardoor de stand weer gelijk was, 3-3. De meegereisde supporters van UD zagen hun ploeg gelijk komen en voelden dat er meer te halen was. Thijn wist de gemoederen weer tot bedaren te brengen door de 4-3 te scoren op aangeven van Jesper. De laatste minuut stond op het scorebord. Joep tikte ongelukkig de hak van tegenstander aan in een sprintduel, waardoor UD nog een vrije trap mocht nemen rond de 16. De speler van UD legde aan en schoot op de goal. Joep probeerde het schot te keren, maar kopte daarmee helaas de bal in zijn eigen goal, waardoor beide ploegen met 1 punt naar huis konden. Eindstand 4-4

Vanuit Helios een zeer matige wedstrijd. We houden het op de spanning en het spelen van een midweekse wedstrijd, maar misschien ook een klein beetje onderschatting.

Over 2 weken moet er gewonnen worden van Colmschate om het kampioenschap veilig te stellen. Voor de support hopen we dat iedereen er dan wel bij is... We kunnen het mannen!!! Nog één keer keihard knallen en we zijn kampioen.

Doelpunten totaal:
Thijn: 29 doelpunten