Helios F1 – AZC F1, dé titanenstrijd met een blauw tintje!

Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje stond de avondwedstrijd tussen de F1 titanen van de 2e klasse op het programma. Beide blauwwitte ploegen ontliepen elkaar niet en stonden respectievelijk 2 en 1. Alle wedstijden waren gewonnen. Het doelpuntensaldo lag 1 doelpunt in het voordeel van AZC. Voor de vele supporters die waren afgereisd om de wedstrijd te aanschouwen stond dan ook een vermakelijke pot op het programma. Dat er veel op het spel stond, was voor beide partijen duidelijk. We konden beginnen. Iets eerder dan gepland floot de zeer bekwame scheidsrechter af. Na de aftrap liet AZC gelijk zien waarvoor ze kwamen. Gelukkig was Helios hierop voorbereid en kon de rappe aanval in de kiem worden gesmoord en zelf aan de aanval beginnen.

Rustig rondtikken en wachten op de opening. Die kwam uiteindelijk ook. Sem vZ. gaf de bal op Jesper die goed op Thijn inspeelde. Thijn schoot direct met een mooie boogbal uit stand over de keeper heen, 1-0. De supporters schreeuwden het uit van blijdschap. Enkele minuten later was het Rafael die een pass op Wess gaf. Wess ging behendig om zijn tegenstander heen (en nog een keer) en kon voorgeven. De strakke voorzet werd hard ingekopt door Thijn, 2-0. De vreugde was groot, maar de wedstrijd was nog lang. Enkele minuten voor de rust was het Sem N. die een bal inspeelde op Wess. Wess schoot de bal. Via het been van de keeper rolde de bal met een beetje geluk achter de lijn, 3-0. Langs de kant wisten we dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, maar werd het doelpunt wel met veel gejuich ontvangen. AZC, fysiek zeer sterk gaf zich niet gewonnen. Het was rust. De mannen van AZC zochten de kleedkamer op voor een wedstrijdbespreking, terwijl de mannen van Helios even de struikjes opzochten om de spanning (op de blaas) te verlichten.

Na de rust werd de niet sterk aangevangen door Helios en werd duidelijk dat de wedstrijd nog lang zou kunnen duren. De druk op de verdediging werd groter en AZC kreeg enkele kansen. Een schot op goal werd dan ook behendig door Sven naast getikt. De corner die volgde werd door Gijs weggewerkt. Helaas bleef de druk op de goal groot en kon de bal niet meer worden gekeerd. De 3-1 was het gevolg. Blijdschap vanuit AZC dat erg sterk aan de 2e helft was begonnen. Nu de koppies erbij en niet verslappen. Voetballend kwam Helios er even niet uit. De organisatie moest weer vlug gevonden worden, voordat de 2e tegengoal werd geïncasseerd. Niet onverdiend viel deze tegentreffer dan ook, 3-2. De spanning werd groter en groter. De gelakte nageltjes werden zorgvuldig tot stompjes afgekloven aan de zijlijn. Gaan we het tij keren voordat AZC de overhand neemt? Een lange bal van Joep bracht Thijn in stelling. Hij draaide weg van zijn tegenstander en leek alleen op de keeper af te stevenen, ware het niet dat hij werd gevloerd door een verdediger van AZC. De bal die daarop volgde leverde geen kans op. De laatste kans van AZC werd wederom fraai door Sven gekeerd, waardoor de overwinning uiteindelijk toch door Helios over de streep kon worden getrokken.

Om de sportiviteit te benadrukken hebben de mannen van Helios F1 van AZC F1 de blauwe kaart in ontvangst mogen nemen. Een teken van sportiviteit. Daar was deze wedstrijd vandaag een zeer goed voorbeeld van.

Nog 2 wedstrijden te gaan. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Koninklijke UD. Een spannende wedstrijd tussen de nieuwe nummer 1 en de nummer 3. #KOMOPTAN mannen, nog even doorzetten, we zijn er bijna!

Doelpunten totaal:

Thijn: 27 doelpunten