Helios F1 maakt er een heel spannende en zeer vermakelijke wedstrijd van

Zaterdagochtend, droog, maar met veel wind en af en toe een zonnetje was het weer tijd voor voetbal. Helios F1 trad vandaag aan tegen de Warnsveldse Boys F1. De nummer 1 tegen de nummer 6. De belangen waren overduidelijk, met de juiste dosis inzet moesten we kunnen winnen. Met een flinke wind op de neus werd er afgetrapt. Beide ploegen zoekend naar een opening. Het was Helios die aangaf dat er niets was te halen in Deventer, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Wess gaf met een mooie pass de bal op Thijn. Thijn vergat echter de bal tussen de palen te plaatsen en schoot naast. Dit overkwam ook Sem vZ. Gijs wist, uit een aanval, die werd ingeleid door Jesper ook niet te scoren, maar was erg dichtbij. Hij schoot snoeihard op de lat.

De aloude voetbalwet trad ook nu weer in werking. Een aanval van Warnsveld kon vanwege de uitbraak niet alleen door Sem N worden gekeerd, waardoor Sven voor het eerst in de wedstrijd werd getest. Hij strekte zich en werkte de bal over de achterlijn. De corner die daaruit volgde werd gevangen door de wind en vloog tegen de touwen, 0-1. Een stand die niet recht deed aan de spelverhouding, maar goed, je kan alleen maar winnen door te scoren. De nodige kansen volgden in rap tempo op in het verloop van de 1e helft, maar er leek een vloek te rusten op de goal van de tegenstander. Een nieuw opgezette aanval, wederom ingeleid door Jesper. Hij speelde op Rafael die vervolgens Joep inspeelde. Joep probeerde Thijn in één beweging voor de goal te zetten. Helaas stak de rappe verdediger van Warnsveld daar een stokje voor en kwam uit. Hij vloog zowat over de rechterkant richting Sven en kon niet meer door Sem vZ worden ingelopen. Hij rondde erg koeltjes en beheerst af, 0-2. Dit was de ruststand, niet verdiend, maar toch... Tijd om de mannen wat scherpte mee te geven voor de 2e helft.

We leken op een herhaling van de 1e helft af te stevenen door veel kansen te creëren, maar niet te scoren, ware het niet dat deze keer halverwege de 2e helft de bal wel tussen de palen werd geschoten. Een afvallende bal uit een corner werd door linksbenige Sem vZ hard met rechts ingeknald. De aansluitingstreffer was gemaakt en het publiek schreeuwde het uit, de spanning was om te snijden. Nu doorzetten was het devies. Binnen enkele minuten kon Gijs de 2-2 aantekenen op aangeven van Joep, die zowel voor- als achterin zeer belangrijk was. De toeschouwers hadden het niet meer en werden met de minuut een jaar ouder. Na de 2-2 schoot Gijs nogmaals. De keeper van Warnsveld, die zeer goed aan het keepen was, kon het schot niet keren, maar het aluminium wel. De bal landde op de paal, waarbij enkele gilletjes vanaf de zijlijn te horen waren J. Een bal van Jesper op Thijn brak uiteindelijk de ban. Thijn kapte, schoot op goal en was trefzeker, 3-2. Vanaf de zijlijn werd door Jari en David aangegeven dit nu vast te houden en geen risico’s te nemen. Een corner, genomen door Wess kwam bij Thijn terecht. Hij rondde wederom succesvol af, 4-2. De wedstrijd was gespeeld. Uiteindelijk wist Gijs in de laatste minuut een mooie pass van Rafael nog af te ronden, waardoor de eindstand in 5 tegen 2 eindigde.

Een prestatie van niveau. Een achterstand werd omgebogen in een klinkende en zuurverdiende overwinning. Woensdagavond is de topper thuis tegen AZC. Komt allen Helios F1 aanmoedigen, waarschijnlijk de beslissing in de 2e klasse. Beide ploegen staan op gelijke hoogte en hebben dit seizoen nog geen punt verloren. Alle support is welkom!!!

Doelpunten totaal:

• Thijn: 25 doelpunten