Moeizame, maar zeer belangrijke overwinning Helios F1

Een zonnige zaterdagochtend. De dauw hing nog aan de grassprieten en het zonnetje straalde vrolijk. Dé ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal. Gelukkig stond dat ook op het programma, te weten Go Ahead - Helios. Al vroeg uit de kleedkamers werd gestart met de warming up door de boys in de blauwwitte tenues, helaas zonder keeper Sven vanwege ziekte. Hij werd vervangen door Gijs. Omdat de F2 van Helios geen duel op het programma had staan konden we een beroep doen op Matthijs, zodat we voldoende spelers hadden. Met de wetenschap dat medekoploper AZC ternauwernood had gewonnen van Go Ahead vorige week, wisten we dat ons een zware wedstrijd stond te wachten, maar met de juiste inzet moesten we de overwinning over de streep kunnen trekken, toch?

De eerste vijf minuten werd er vooral afgetast door beide partijen. Helios probeerde vooruit te voetballen, maar stuitte vaak op de sterke verdediging van Go Ahead. Gelukkig viel de bal op een gegeven moment goed op aangeven van Rafael, waardoor Thijn zijn eerste van de dag kon noteren, 0-1. Hierna zakte Helios een beetje weg en kwam Go Ahead enkele keren gevaarlijk uit. Het middenveld van Helios vergat mee te verdedigen, waardoor Sem N het als enige tegen 3 opkomende aanvallers niet meer kon bolwerken. De speler wist om de sliding van Sem N heen te draaien en voor te geven. De inzet van keeper Gijs mocht helaas niet baten, 1-1. Go Ahead rook kansen, maar liet deze verder onbenut, mede door sterke acties van Joep, die iedere keer zijn man te snel af was. Het was rust na een spannende 1e helft. De manschappen werden bijeen geroepen voor een peptalk.

De 2e helft werd aangevangen. Wess kwam na enkele minuten ijzersterk door en schoot van afstand op de goal. Helaas spatte zijn inzet uiteen op de lat. Thijn, die was doorgelopen, wist van deze situatie te profiteren door de bal over de keeper te koppen, maar ook hij raakte het aluminium. De neergaande bal viel met een beetje geluk tegen de keeper en rolde in slow-motion over de lijn. Hij zit hoorde je vanaf de achterlijn, 1-2. De meegereisde toeschouwers konden evenals Helios maar kort genieten van deze voorsprong. Een corner aan de andere zijde zorgde voor de 2-2, een fraaie volley van Go Ahead. Gelukkig was daar Matthijs. Hij kreeg de bal aangespeeld van Sem vZ, en speelde Jesper in, die meteen doorgaf, waardoor Matthijs vrij voor de keeper kwam en de 2-3 inschoot. Vanaf de zijlijn werd door Sander aangegeven de bal in de ploeg te houden om de voorsprong te over de streep te trekken naar een overwinning. Go Ahead speelde knap door, maar raakte langzaamaan vermoeid. Een schot van een meter of 8 kon door Gijs worden tegengehouden, waarna via een uittrap een nieuwe aanval kon worden opgebouwd. Jesper gaf de bal op Thijn, die Wess bediende. Wess was onverbiddelijk en schoot de 2-4 in. De buit leek binnen. Voor Wess was het allemaal niet genoeg. Op aangeven van Matthijs gaf Jesper de bal in de loop op Wess. Hij bracht de eindstand 2-5 op het scorebord.

Een licht geflatteerde uitslag, die ook anders had uit kunnen vallen. De 2-5 zorgt ervoor dat we de 1e plek weer over kunnen nemen van AZC, dat vandaag eveneens wist te winnen. Het doelsaldo staat momenteel in ons voordeel.

Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen de Warnsveldse Boys om 8.45. Een wederom belangrijke wedstrijd.

Doelpunten totaal:
Thijn: 23 doelpunten