Helios F1 laat zich niet de kaas van het brood eten (+ foto's)

Vandaag stond de wedstrijd Helios F1 – Be Quick Zuthpen F1 op het programma. Met een nagenoeg fitte selectie begonnen we aan de wedstrijd. Anders dan voorgaande wedstrijden begonnen we sterk aan het duel. Na een beetje aftasten nam Helios de regie in handen en kwam enkele malen gevaarlijk dicht bij de keeper van de tegenstander. Dribbelaar Sem vZ gaf de bal op Jesper die van afstand de keeper uittestte. De keeper leek hier niet op bedacht en kon de bal van Jesper niet keren. 1-0.

Een minuut later dacht Wess het ook maar eens van afstand te proberen (op de training lukt het immers ook). Ook hij had het vizier op scherp en schoot de bal mooi in de goal, 2-0. Hierna leek alles van een leien dakje te gaan. Vele aanvallen, opgezet van achteren door een sterk spelende Joep. Hij speelde Wess in via de zijvleugel. Wess gaf de bal voor op topscorer Thijn, zodat hij de 3-0 maakte. Hierna leken de boys het even kwijt te zijn. Be Quick kwam een paar keer door. Sven kon de inzet keren door een hoekschop weg te geven. Hieruit volgde helaas gelijk de 3-1. Net voor het einde van de 1e helft kon Be Quick er nog eentje bijschrijven. Wederom uit een corner werd er ingekopt, 3-2.

Na de rust zag je dat de speech van Jari, Jeroen en Sander wat hadden losgemaakt bij de jongens. Gijs scoorde na een schitterende aanval waarbij de bal via Sem N werd ingespeeld op Joep, Hij legde af op Jesper die zijn man voorbij ging en aflegde op Rafael. Rafael speelde in op vrijstaande Gijs, die vervolgens beheerst de bal in de touwen schoot, 4-2. De ontlading was groot. Hierna voetbalden de jongens rustig met mooi combinatiespel verder. Achterin hielden Joep, Sem N en Rafael de boel strak dicht, terwijl op het middenveld met mooi samenspel tussen Jesper, Wes en Sem vZ de aanval kon worden voortgezet, waar Gijs als vrije man kon afleggen op Thijn. In soortgelijke situaties wist Thijn dan ook binnen 7 minuten 4x te scoren op goed aangeven van Gijs en Wess. Hierdoor werd de eindstand verhoogd tot 8-2.

Helios F1 gaat momenteel met 18 punten uit 6 wedstrijden (de volle buit dus) samen met AZC aan de leiding. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Go Ahead.

Topscorers:

Thijn: 21 doelpunten