Helios F1 scoort er lustig op los

Op de zaterdagochtend was het vandaag de beurt aan VV Oeken F1. De blauwwitten uit Oeken tegen de blauwwitten uit Deventer. Oeken, dat ligt nabij Brummen en is zonder navigatiesysteem nauwelijks te vinden. Gelukkig was bijna iedereen op tijd bij het juiste sportpark aanwezig en kon de wedstrijd worden aangevangen.

De dieseltrein die “Helios F1” heet kwam langzaam op gang. De eerste kansen waren dan ook voor VV Oeken F1. Er werd snel druk gezet en Helios F1 kwam er in het begin moeilijk uit. Coachend aan de zijlijn probeerden Jari, Jeroen en Sander de jongens te voorzien van aanwijzingen. Langzaam overwon vertrouwen het van de angst en werd er beter gevoetbald. Rafael kon uitverdedigen en er werd een mooie aanval opgebouwd, waardoor een verdediger van Oeken genoodzaakt was om de bal over de achterlijn te spelen. Wess nam de corner en Gijs kon met een frommelgoal de belangrijke 0-1 aantekenen. Enkele minuten later speelde Jesper de bal op de vrijlopende Wess, die Thijn voor de goal zag staan en legde dan ook goed af. Thijn schoot de bal beheerst binnen, 0-2. De dieseltrein kwam op stoom. Joep maakte op mooie wijze korte metten met zijn tegenstander en schoot beheerst de 0-3 binnen. Jesper kon voor rust de 0-4 binnenschieten, maar zag zijn mooie boogbal op de lat eindigen. 0-3 was dan ook de ruststand.

De tweede helft werd aangevangen. Een enkele keer kwam Oeken door, maar door uitkomen van een goed keepende Sven kon Oeken de bal niet tegen de touwen werken. Ook de corner die daarop volgde werd op knappe wijze door Sven tegengehouden en na een 2e poging door Sem vZ van de lijn gehaald. Het spel van Helios F1 oogde verzorgd, met mooie loopacties van Jesper en Wess, die elkaar goed konden vinden en goed de dieptes opzochten. Hierdoor kreeg Helios F1 weer enkele goede kansen op de 0-4, maar wist het nog niet tot scoren te komen. Sem N, die inmiddels tot spits was gebombardeerd, leek een harde pass van Rafael voor te geven, maar kon de bal net niet binnenhouden, waardoor een doeltrap volgde. Een volgende aanval was aanstaande na de uittrap van de keeper van Oeken. De bal werd door Helios onderschept en afgegeven op Wess. Wess liep door en schoot de bal op de goal, 0-4. Dit leek naar meer te smaken. Een corner die werd uitverdedigd kwam voor de voeten van Wess, die ineens uithaalde en daarmee een schitterend doelpunt maakte, 0-5. Sem N kreeg even later de bal in de loop aangespeeld door Jesper. Sem N was niet zelfzuchtig en legde de bal prima af op Gijs, die vervolgens zijn 2e doelpunt voor open goal kon maken, 0-6. Een clean sheet met een aantal mooie doelpunten was het resultaat in Oeken.

Knappe prestatie mannen. Volgende week geen competitie voor Helios F1. 2 april wacht de eerstvolgende wedstrijd. Thuis zal er dan worden aangetreden tegen de F1 van Be Quick Zutphen

Topscorers:
Thijn: 15 doelpunten