B3 krijgt B4 op bezoek: Helios thuis .... altijd lastig

Een echte topper op ons eigen sportpark deze zaterdag. Terwijl de zon amechtige pogingen doet om door het wolkendek heen te prikken, lopen 2 Helios-teams zich warm voor een echte clash. B3 krijgt B4 op bezoek. Een enkele argeloze Heliosbezoeker dacht aan een vriendschappelijk potje, maar het was bittere ernst om de punten. De heren kennen elkaar goed. Ze hebben ooit bij elkaar in een team gezeten en kennen elkaar ook van de trainingsavonden. Daar spelen ze regelmatig een potje tegen elkaar. Dan om de eer, nu om de punten. B3 staat eerste met 12 uit 4 en B4 doet het met 6 uit 2 ook goed. Spanning gegarandeerd. Als de spelers en begeleiding klaar zijn om aan de wedstrijd te beginnen moeten zij zich door een haag van supporters een weg banen naar Veld 3. Leiders, trainers en spelers grappen en grollen nog wat met elkaar, maar de ondertoon wordt steeds serieuzer. Het gaat ergens om.

Als de scheids fluit voor aanvang wedstrijd vliegt B3 uit de startblokken. Na 18 seconden staat het al 1-0 voor B3. B3 is gretig en B4 heeft knikkende knieën, want 20 seconden later had het al 2-0 kunnen staan. B4 laat B3 even razen en slaat uit hun eerste aanval genadeloos toe. 1-1 en nog geen 4 minuten gespeeld. In de eerste 40 minuten blijven de doelpunten als rijpe appels vallen. Bij een stand van 7-2 voor B3 wordt gefloten voor rust. Het had btw ook al 12-4 kunnen staan.

In de tweede helft speelt B3 een versnelling lager en B4 3 versnellingen hoger. Ze willen een oorwassing voorkomen. Na heel veel kansen voor beide doelen en heel veel blessurebehandelingen wordt na 48 minuten gefloten voor einde wedstrijd. Als de kruitdampen zijn opgetrokken is op het scorebord te zien dat het 7-5 is geworden. B4 revancheerde zich goed van een matige eerste helft. B3 blijft trotse koploper, terwijl B4 nu op een derde plaats staat en even moet plaatsnemen in de wachtkamer.

Joomla Templates: by JoomlaShack