JO15-1 verliest in Sportpark de Horsterhoek te Schalkhaar.

De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, voor de altijd beladen derby. Het zonnetje scheen en de wedstrijd begon 5 minuten later dan de aangegeven tijd. Helios trapte af en Schalkhaar zette direct hoog druk. De toon leek gezet; ze wilden wel even laten zien hoe goed ze waren. Na de eerste diepe bal van Helios van achteruit over de linkerkant werd Bastiaan direct in het gezicht geraakt. Nu was de toon helemaal gezet.

In de 7e minuut van de wedstrijd moest Helios al noodgedwongen wisselen door de blessure van Marek (zijkant scheenbeen). Sem S. mocht zijn opwachting maken in het hart van de defensie en daardoor verhuisde Joshua naar de rechterkant. Door niet duidelijke communicatie tussen Delano en Lars kwam na 13 minuten de eerste gevaarlijke mogelijkheid voor de spits van Schalkhaar, maar die maakte geen gebruik van de situatie en liep de bal over de achterlijn. De wedstrijd ging een beetje over een weer; het was erg wisselvallig net zoals het weer waar de zon had plaatsgemaakt voor de regen. Echt grote uitgespeelde kansen kwamen er niet. Schalkhaar raakte nog een keer uit een klutsbal de paal, tot ineens in de 34e minuut uit een counter door een goed een-tweetje (julian / stephan) de bal op een mooie plek randje 16 werd neergelegd door de scheids. Berke ging er eens goed voor staan en dacht dit is mijn kans, maar helaas zwak ingeschoten. Uit de rebound, want de keeper redde ook zwak, leek het vanaf de kant of Bastiaan hem er zo kon intikken maar hij raakte hem niet best en schoot naast. Direct hierna volgde het fluitsignaal voor de rust.

In de rust werden enkele tactische punten besproken door de trainer. Deze kon alleen maar tevreden zijn na een redelijke 1e helft. Helios kwam sterk uit de startblokken en liet duidelijk zien hier niet als verliezer van het veld af te willen gaan en zorgde direct voor dreiging. Vooral achter de backs van Schalkhaar lag er ruimte en die werd ook veelal gezocht. Na een zwakke inspeelpass van Delano lag het ineens uit het niks open achterin en dat luidde direct een gevaarlijke counter in maar Lars stond zijn mannetje en neutraliseerde het gevaar. Minuut 44: de trainer van Helios bracht zijn laatste wissel erin, Levi S. erin en Julian mocht het veld verlaten. De minuten die hierop volgden zijn met veel woorden te beschrijven maar brachten veel onduidelijkheden bij het publiek, de scheids leek last te hebben van de druk en maakte een paar cruciale (terecht of niet) maar vreemde beslissingen in het nadeel van Helios zo leek het vanaf de kant, wat uiteindelijk resulteerde in een vrije trap op 18 meter van de goal van Helios. Goal 1-0 Schalkhaar uit de gegeven vrije trap.

Dit was de ommekeer daar waar Helios al meer veld overwicht had de 2e helft werd dit alleen maar uitgebreid met meer kansjes voor Jordy en Stephan maar de keeper redde 2x knap met zijn voet. In de 58e minuut moest Sem S. aan een soort van noodrem hebben gedacht toen hij een lichte overtreding maakte en ja hoor de scheids ging verder in de malaise en floot weer voor een vrije trap. Wat er toen gebeurde is waarschijnlijk nog nooit vertoond: de trainer van Schalkhaar riep zijn aanvoerder voor wat iedereen dacht een tactische omzetting, maar ze hadden een groepsknuffel nodig met het hele team. Uiteindelijk werd de vrije trap makkelijk onschadelijk gemaakt door Lars. Het felle afjagen van Helios om die gelijkmaker te forceren resulteerde in een vrije trap op eigen helft. Delano nam de bal snel op Stephan deze gooide er een Suarez shuffle uit en werd net buiten de 16 neergelegd . Wederom ging Berke achter de bal staan en was de keeper kansloos maar er was helaas te hoog gemikt en de lat was spelbreker. De laatste minuten was het alles of niks. Met de laatste man in de spits lag alles open achterin en kwam de totaal onverdiende uitslag van 2-0 zelfs op het bord waarop de scheids direct affloot. Het team van Helios verdient een dikke pluim voor de strijd en passie die ze leverden en als ze deze lijn kunnen doortrekken zien ze een mooi seizoen tegemoet.

Joomla Template: by JoomlaShack