Helios JO15-1 tegen Go Ahead Kampen JO15-1

"Mooi seizoen eindigt in mineur"

Er was geen plek meer te verkrijgen, alle stoeltjes waren uitverkocht. Vandaag kon Helios JO15-1 kampioen worden. Omdat de directe concurrent, ESC eerder op de dag had gewonnen van Putten, wist men wat er te doen stond. Alleen winst betekende het kampioenschap in de promotieklasse.
De temperatuur steeg letterlijk naarmate de wedstrijd begon. Tijdens de warming-up kon men zien dat Helios scherp en gefocust was. De wedstrijd zou geleid worden door de ons alom bekende scheidrechter. De man van de scheerschuim.

Om 12.46 uur werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Nog niet iedereen had zijn plekje op de tribune gevonden of na 17 seconden hing de bal al in het net van de tegenstander. Door slordig terugspelen van een speler van Kampen op de keeper en doordat Stephan doorliep, schoot de keeper tegen het lichaam van Stephan aan waardoor het dus heel snel 1-0 werd.
Dit was nog eens een goed begin. Helios had geleerd van voorgaande wedstrijden en ging meteen goed van start. Na een hoekshop in de 3e minuut voor Helios, die overigens niets opleverde, was daar een uitbraak in de 7e minuut van weer Helios.
Sem T. zag Bassie vrijstaan en deze rende op de keeper af en zorgde zomaar voor de 2-0
Wat volgde waren een aantal kleine kansjes van Helios, echter zonder resultaat.

In de 16e minuut was daar een goede aanval van de tegenstander. Zonder dat enige speler van Helios tussenbeide kwam kon Kampen zorgen voor de 2-1
Gaandeweg de eerste helft voelde je dat Kampen sterker werd. De spelers van Kampen gingen er alle duels vol in en schuwden ook het lichamelijk contact niet. Er kwamen meer kansen voor Kampen die niets opleverden. Maar in de 31e minuut was daar een goede aanval van Kampen. Een speler rende, zonder echt aangepakt te worden, het strafschopgebied in en schoot op goal, maar door een megaredding van keeper Sven werd voorkomen dat het 2-2 werd.

Helios zou nu gewaarschuwd moeten zijn. Maar het leek alsof de spelers van Helios aan de grond vastgenageld stonden. Er werd te slap ingespeeld, men kwam niet naar de bal toe en wachtte juist dat de bal naar hen kwam. Het combineren, wat juist de kracht is van dit Helios, werd vergeten.
Het leek erop dat men de duels niet durfde aan te gaan.
Het duurde dan ook niet lang of daar was de 2-2.
De aanvoerder van Kampen, die overigens een hele goede wedstrijd speelde, kwam op het middenveld aan de bal. Zonder dat een speler van Helios het hem moeilijk maakte kon hij al slalommend het strafschopgebied binnenlopen en rondde vervolgens keurig af.
Gelukkig floot de scheidsrechter voor de pauze. Over de scheidsrechter gesproken, daar kom ik zo wel op terug.

Na de pauze werd Djuan gewisseld voor een getergde Berke. In de 5e minuut kreeg Helios nog een hoekschop die echter geen gevaar opleverde. Ook Kampen kreeg nog een kans in de 11e minuut. Maar wederom stuitte men op keeper Sven. In dezelfde minuut kwamen ook nog Jur en Sem B. binnen de lijnen voor Bassie en Lars.

Waar men al voor vreesde gebeurde dan toch. In de 19e minuut werd het ook nog eens 2-3.
Helios wist wat er te doen stond en ging op zoek naar de gelijkmaker. Wat volgde waren een aantal dwalingen van de scheidsrechter. Wanneer hij voor voordeel zou moeten fluiten ten gunste van Helios floot hij voor een overtreding en moest alsnog de vrije trap worden genomen. Vervolgens floot hij voor wederom een overtreding, maar liet alsnog doorspelen. Daarnaast dacht Kampen als we een speler van Helios dan niet kunnen afstoppen dan maar vasthouden. Dit gebeurde een aantal keren, maar de scheidsrechter had waarschijnlijk geen gele kaarten op zak om uit te delen.
Aan het einde van de wedstrijd ontstond er nog een opstootje doordat een speler van Helios werd nagetrapt. Maar de scheidsrechter nam wederom zijn verantwoordelijk niet en floot maar snel af voor het einde van de wedstrijd.

Helaas zat er niet meer in vandaag. De jongens hebben gestreden voor wat zij waard waren.
Men kan terugkijken op een heel mooi seizoen. Een seizoen met voornamelijk hoogtepunten.
Een mooie tweede plaats in de eerste klasse en uiteindelijk een 2e plaats in de promotieklasse.
Wat opviel was de saamhorigheid en de vriendschap. Er werd veel gelachen en gedold.
Eenieder is weer gegroeid in zijn ontwikkeling. Op naar seizoen 2019-2020!!!

Joomla Templates: by JoomlaShack