Helios JO15-1 tegen ESC JO15-1

''Lentestop doet Helios geen goed''

Na een lentestop van 2 weken stond er een heuse topper op het programma vandaag. Het vlaggenschip van de JO15 moest aantreden tegen de nummer 2 van de competitie. Er stond veel op het spel voor zowel Helios als de tegenstander.
Omdat beide teams als clubkleuren blauw en wit hadden, begon Helios in hun befaamde inloopshirt aan de wedstrijd.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de wedstrijd ging ESC furieus van start. Je hebt het 'Haags kwartiertje', de 'laatste 5 minuten van PSV', maar dus ook de 'eerste 10 minuten van Helios'. De mannen van Helios begonnen erg slap aan de wedstrijd, het leek wel of men zich realiseerde dat vandaag een grote stap gezet kon worden naar het kampioenschap. Er werd slordig gevoetbald, de duels werden niet aangegaan, of durfde men niet aan te gaan, en men dook regelmatig onder de bal door. Het duurde dan ook niet lang of de tegenstander kwam via een aanval op voorsprong. In de 4e minuut kreeg een speler van ESC de bal aangespeeld en schoot over keeper Sven de bal in het doel. 0-1
Als Helios al niet wakker was dan waren ze dat nu wel. Men moest aan de bak.
In de 13e minuut onderschepte Joey de bal van ESC. Hij zag Sem T. vrij staan en gaf een mooie pass op laatstgenoemde. Sem T. rende op de keeper af, achterna gezeten door de tegenstander. Helaas voor Helios stuitte de bal tegen de voet van de sluitpost van ESC.
Het spel ging vervolgens op en neer zonder dat beide teams echte kansen kregen.

In de 19e minuut had keeper Sven de bal en besloot hem via de grond weer in het spel te brengen. Hij schoot de bal richting het middenveld. Op de een of andere manier werd de bal, uw verslaggever weet het niet meer, richting de keeper van ESC geschoten. Dit ging niet hard, de bal stuiterde niet. De keeper wilde de bal wegschieten. Echter, of het een graspolletje was (op kunstgras?),
de keeper schoot finaal over de bal heen en deze rolde tergend langzaam maar met voldoende snelheid over de lijn van het doel. 1-1. Helios had het geluk aan z'n zijde!
Wat volgende waren veel overtredingen van de kant van ESC. Duidelijk was dat de tegenstander met maar 1 doel naar Helios gekomen was. Namelijk de drie punten mee terug nemen naar Elburg. Onduidelijk waren de beslissingen van de scheidsrechter.
In de 25e minuut moest Delano, D voor intimi, het veld uit wegens een blessure. Waar de vader nog opperde dat hij wel door kon, hoorde uw verslaggever de moeder vragen hoe hij dit nu weer wist. Delano ging eruit en een getergde Tijn kwam erin.
Nadat er nog een hoekschop gegeven werd aan Helios floot de scheidsrechter in de 37e minuut voor de pauze.

Het technisch hart kon weer vol aan de bak in de kleedkamer. Nieuwe strijdplannen konden er overlegd worden. Hoe gaan we de tegenstander vastzetten en ons het spel laten bepalen?
De ouders gingen snel naar de kantine voor een warme bak koffie of thee.
De thee of de bak koffie waren nog niet achter de kiezen of de scheidsrechter liep weer naar het veld met achter hem de 22 spelers.
Aan de geluiden op het veld kon je opmaken dat Helios klaar was voor de tweede helft. De ene oerkreet na de andere galmde door het stadion.
De moeders gingen weer zitten en de vaders keken al staand vanaf een hoogte neer op hun strijders.

Helios kwam goed uit de startblokken. In de 6e minuut kreeg Sem T. de bal aangespeeld en rende op de keeper af. Deze kwam zijn goal uit. Sem T. besloot dit keer door de benen van de keeper te spelen. De bal verdween op deze wijze over de lijn van het doel. 2-1
Je voelde dat de druk bij ESC lag. Men ging nog fanatieker op zoek naar de gelijkmaker. Een goal hing in de lucht. Zo kon het gebeuren dat in de 11e minuut ESC door middel van een mooi schot de gelijkmaker kon maken. 2-2
Tijdens de euforie van ESC werd Joshua gewisseld en kwam Jur erin.
ESC rook bloed en ging op jacht naar meer. Maar onze jongens waren zoals zo vaak niet onder de indruk van de tegenstander. Op alle linies knokte men hard voor de bal. Men wilde er in ieder geval een punt aan over houden. Een punt waar ESC niet zoveel mee op schoot.

De spelers van ESC raakte geïrriteerd en in de 19e minuut maakte een speler van ESC een grove overtreding op Djuan. Je hoorde het gekerm van Djuan over de velden van Helios. De scheidsrechter kwam er met gesnelde pas aanlopen. Waar iedereen een rode kaart verwachtte trok de scheidsrechter naar enig aarzelen een gele kaart.
De toon was gezet. Gelukkig zorgde een felle hagelbui voor enige afkoeling bij de spelers.
De scheidsrechter floot voor een tijdelijke onderbreking van de wedstrijd. Iedereen rende richting de kleedkamers of ging schuilen op de tribune.
Nou ja, iedereen? Wanneer men vanaf de tribune over het veld richting de dug-out keek van Helios zag men een zwart stipje. Daar stond zonder jas en op zoek naar enig bescherming tegen de hagelbui, de eenzame fietser. Alleen Hans had geen fiets bij zich. Na enkele minuten kon men weer aan de wedstrijd beginnen.

190504 JO15-1 veld 2190504 JO15-1 publiek

Door de vele overtredingen en de onderbrekingen zouden er wel wat minuten bij komen. Helios hield goed stand. De mannen vochten als leeuwen voor hun koppositie. ESC zocht nog wel de aanval op. In de 39e minuut was daar een gevaarlijke counter van ESC. Tegelijkertijd lag daar Tijn op de helft van ESC. Je zag dat Tijn last had van zijn hoofd en op de grond lag. Alleen de scheidsrechter had het nog niet in de gaten. Opeens klonk daar vanaf de tribune een geschreeuw: Scheids!!!, er ligt iemand met hoofdletsel!! Of woorden van gelijke strekking (u mag raden wie dat schreeuwde). Dit werd een paar keer herhaald. Uiteindelijk keek de scheidsrechter achterom en zag wat er aan de hand was. Hij floot dan ook terecht voor het stilleggen van de wedstrijd zodat René naar Tijn kon gaan voor de verzorging.
Dit was een win-win situatie. Natuurlijk als eerste dat Tijn geholpen kon worden aan zijn hoofd. En als bijkomende voordeel dat de aanval van ESC gestopt werd.

Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
2-2 is een goed resultaat. De tegenstander schoot niet veel op met deze uitslag. Voor Helios zat er niet meer in.
Nu een paar dagen rust voordat de training weer begint. Dan weer geconcentreerd naar de volgende wedstijd toewerken.

Joomla Template: by JoomlaShack