Helios JO15-1 tegen Zwart Wit ’63 JO15-1

''Helios pakt drie punten in kleurrijk duel''

Vandaag stond een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer niet om 12:45 uur, maar om 10:45 uur. Het was een frisse ochtend en de ouders gingen er eens goed voor zitten of staan.
De technische staf had het strijdplan een klein uurtje eerder op het whiteboard gekalkt. Uw verslaggever had de warming-up bekeken en zag dat het goed was. De jongens waren gefocust.
Dat uw verslaggever er ook weleens naast kan zitten, bleek amper 40 seconden na het startsein van de scheidsrechter. De ouders hadden de jas nog niet helemaal tot boven dicht geritst; Luuk, de grensrechter, had zijn slaap nog niet uit z'n ogen gewreven of daar stond het al 0-1 voor de tegenstander.
Helios stond te slapen bij de eerste de beste aanval van Zwart Wit. Dit was het slechtste wat de tegenstander had kunnen doen. Nu waren de blauwen helemaal wakker, messcherp en bereid alles te geven.

In eerste instantie kwamen de ballen nog niet helemaal goed aan bij onze jongens. Maar al snel nam Helios het initiatief. In de elfde minuut was daar een aanval opgezet door Djuan maar helaas, dit bracht nog niet het gewenste resultaat. Even later kreeg Helios een vrije trap wegens vasthouden door een speler van Zwart Wit. Beetje bij beetje werd Helios steeds sterker. De verdediging van Helios stond op hun plek en zowel het middenveld als de aanval konden elkaar steeds beter vinden.
Er werd beter en sneller gecombineerd.
Dit resulteerde in de 17e minuut in een mooie aanval. Djuan kreeg de bal op de middenlijn, hij zag Stephan vrij staan en besloot een 1-2 aan te gaan met Stephan. Toen Djuan de bal weer in bezit had zag hij Sem T. vrij staan. Sem T kreeg rand strafschopgebied de bal aangespeeld en besloot voor een schot op goal. De keeper strekte zijn rechterarm, maar kon niet voorkomen dat de bal het net aanraakte. 1-1
In de 20e minuut kreeg Stephan de bal aangespeeld en besloot tot een voorzet, Berke zette er zijn voet tegenaan maar helaas.
Intussen was de wedstrijd al wat harder geworden. De spelers van Zwart Wit begonnen vanaf dat moment niet alleen voor de bal te gaan maar indien nodig, ook voor de benen van onze jongens.
Als er iets is wat je niet moet doen is aan onze jongens komen. De moederclan op de tribune liet dat dan ook duidelijk blijken. Dit resulteerde er weer in dat de moeders van de tegenstanders als antwoord gaven: "Ze zijn hier ook niets gewend". Een opstootje leek in de maak, maar de rustige vaders konden dit in de kiem smoren.
Zwart Wit ging in de aanval maar de bal werd mooi onderschept door Jur, die de bal meteen op Stephan speelde. Deze laatste ziet vervolgens Djuan vrij staan en speelt de bal op Djuan. Djuan
passt de bal op de rennende Sem T. die aan de linkerzijde het strafschopgebied in rent en besluit te schieten op goal. 2-1
Helios heeft de zaken weer recht gezet. Het elftal staat weer als een huis.
Intussen had de scheidsrechter al een paar gele kaarten uitgedeeld. En tot veler verassing ook aan Nino de captain. In de 37e minuut floot de scheidsrechter voor de rust.
Veel om over na te praten in de kleedkamer.

De tweede helft begon met dezelfde 11 spelers op het veld. Zwart Wit kreeg meteen een kansje maar daar was dan Sven die ervoor zorgde dat Zwart Wit niet tot scoren kwam.
In de 14e minuut was daar weer een overtreding. Dit keer was Berke het slachtoffer. Djuan ging achter de bal staan en gaf de bal hoog voor in het strafschopgebied. Sem T. kreeg z'n hoofd tegen de bal en die ging vervolgens via de keeper tegen de paal en kwam weer terecht bij Sem T. die hem uiteindelijk in de goal schoot. 3-1
Intussen had Sem T. nog geel gekregen omdat hij het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter (hij kopte de bal in het doel, maar dit werd voorafgegaan door een duw in de rug van de tegenstander).

De wedstrijd was gespeeld. Voor de tegenstander betekende dit echter dat onze jongens vogelvrij waren. De ene na de andere grove overtreding werd er gemaakt op de spelers van Helios.
Een compliment voor de spelers, want zij bleven hun hoofd koel houden en bleven gewoon doen wat zij het beste kunnen, namelijk voetballen. In de 14e minuut kwamen daar Tijn en Joshua het veld in voor Jur en Nino. De jongens bleven mooi combineren. Af en toe had Joey het op de heupen en begon hij aan een lange solo. Zowel de aanval, het middenveld als de verdediging van Helios bleven rust houden in hun spel. Wanneer Djuan de bal verovert op het middenveld en Sem T. vrij ziet staan, brengt deze laatste de bal via de linkerzijde voor het doel. De bal komt dat terecht bij Bastiaan, Bassie maakt dan een actie en haalt vervolgens de trekker over. 1-4
Het laatste kwartiertje werd er nog een smerige overtreding gemaakt op Stephan, die goed zou zijn voor rood maar geel werd beloond. Toen floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd.
5 doelpunten en 5 gele kaarten waren het resultaat. Wat blijft hangen is echter de overwinning van Helios.

Door goed samenspel over de gehele linie trok Helios aan het langste eind.
Op naar de volgende wedstrijd. Dit is de hekkensluiter. Maarrrrr..... blijf gefocust!!!

JO15-1-060419-1JO15-1 060419-2

Joomla Templates: by JoomlaShack