Helios JO15-1 wint Jaarwisselingstoernooi

Helios mag zich in de zaal de beste van Deventer noemen!

In de finale werd 3e divisionist SV Schalkhaar na een zenuwslopende penaltyserie (waarin Helios alles raak schoot) verslagen met 5-4!

Na een zakelijke 2-0 overwinning op RDC moest de volgende horde (Schalkhaar) in de poule genomen worden, Schalkhaar was duidelijk sterker en met een 2-0 overwinning de dik verdiende winnaar.
Wel was Helios vanwege zijn 2e plaats door in de poule en moest het zich op gaan maken voor de nummer 1 van poule A. Dat bleek Diepenveen te gaan worden. Ondanks een magere 1-0 overwinning hadden de mannen genoeg kansen om een grotere score op papier te krijgen; dat lukte niet.

De finale en weer tegen Schalkhaar stond op het spel. Een andere tactiek werd bedacht en met de nodige overwinningsdrang en af en toe een flinke beuk had Schalkhaar het bijzonder lastig. De bus werd niet geparkeerd maar door het wat meer inzakken van de blauw-witten, werden de ruimtes achter de verdediging van Schalkhaar groter en daar maakte Helios een aantal keer handig gebruik van, tot een score kwam Helios maar niet en naar het einde van de wedstrijd toe werd ook Schalkhaar gevaarlijker, maar bleek Sven in goede vorm te steken en zo hield hij samen met zijn mannen in het veld de 0. Penalties moesten er genomen worden.

We hadden de toss gewonnen, Nino mocht de eerste nemen. En wat voor één! Strak in het kruis. 1-0 Helios.
Schalkhaar bleek koel en maakte er 1-1 van.
De 2e werd genomen door Berke, die eerst zelf wat terughoudend was, maar de jongens gaven aan dat Berke ook bij de 1e 3 penaltynemers moest staan. Berke achter de bal, beheerst in de rechterhoek. 2-1 Helios.
Schalkhaar zette de gelijkmaker weer op het bord: 2-2.
Bij de 3e penalty stond Djuan achter de bal (hij moest gedacht hebben: dan maak ik de winnende), nou zover was het nog niet maar scoren deed de nummer 10 van Helios wel, hard door het midden. 3-2 Helios.
Schalkhaar maakte er direct weer 3-3 van.
We hadden een lijstje voor de 1e 3 penaltynemers, maar niet voor daarna. Maar Joey dacht niet na, want die ging hij wel nemen. Een mooie hard schot in de linkerbovenhoek. 4-3 Helios.
Maar ook Schalkhaar bleef scoren, 4-4.
En tja wie nu? De spits van Helios had er zelf niet veel zin in, maar werd toch naar voren geschoven door zijn ploeggenoten. Dus liep Stephan maar naar die bal. Ooh gaat dit wel goed riepen we nog op de bank! Maar met een lange aanloop en een hard schot door het midden ging de bal er uiteindelijk via de keeper in! 5-4 voor Helios.
Deed Schalkhaar ook weer wat het moest doen? Nee, want zoals al eerder genoemd, Sven had de juiste vorm te pakken. Met een sublieme redding pakt hij de bal van de nummer 3 van Schalkhaar.

De ontlading was groot bij Helios en terecht, want dit is een mooie prestatie van de mannen in het blauw & wit!

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de eerste prijs is al binnen.

JWT-JO15-1

Joomla Template: by JoomlaShack