SV Twello JO15-1 tegen Helios JO15-1

''Scheidsrechter in de hoofdrol''

Voordat de competitie begonnen was, zou volgens velen dit de wedstrijd van het seizoen worden. Tussen deze twee ploegen zou het kampioenschap gaan. Gedurende het seizoen ging het ook lang gelijk op totdat Helios een misstap maakte tegen Klarenbeek. Vandaag zou Twello bij een overwinning zeker zijn van het kampioenschap.
Deze zekerheid was ook te merken voor aanvang van de wedstrijd. De bloemen werden al achter de bar in de kantine gebracht. Het leek wel of deze wedstrijd een formaliteit was voor Twello.

Terwijl de spelers van beide ploegen aan de warming-up bezig waren kwam de grensrechter van Twello al poolshoogte nemen bij de ouders.
Ik citeer de grensrechter van Twello: "Scheidsrechter moet je niet tegen je hebben, scheidsrechter hadden wij afgelopen week ook al en dit was een drama, wij leren niets in deze klasse" en als laatste: "Wij willen de promotieklasse overslaan en meteen hoofdklasse gaan spelen".
Nou, dacht uw verslaggever bij zichzelf: "Dat belooft wat dan voor deze wedstrijd".

Er stond een guur, gemeen windje en de wedstrijd begon.
In het begin was het van beide kanten wat aftasten. Het spel ging over en weer. Maar in de 4e minuut was er een aanval over de rechterkant door Twello. Een speler van Twello gaf de bal voor en een medespeler kon er zijn voet mooi tegenaan zetten en scoorde op een fraaie manier. 1-0
Nu moest Helios vol aan de bak. In de 8e minuut speelde Djuan zich mooi vrij en zag Berke vrij staan aan de rand van het strafschopgebied. Deze passeerde enkele spelers en kon de bal beheerst achter de keeper plaatsen. 1-1
In de 10e minuut was er een aanval van Twello over de rechterzijde waaruit een voorzet kwam. Deze werd mooi door een verdediger van Helios tot corner verwerkt. Echter..... daar dacht de scheidsrechter anders over. Vanaf de middencirkel kwam hij aan sjokken en floot voor een strafschop. Hierbij wees hij naar de stip. Vervolgens wees de beste man naar de hoekvlag.
De toeschouwers snapten er niets meer van, maar het werd uiteindelijk een hoekschop voor Twello.

Bij een uitval van Helios, waarbij Stephan de bal had, werd deze op harde wijze onderuit gehaald. Een gele kaart zou hierbij terecht geweest zijn.

Vervolgens ging de wedstrijd op en neer waarbij Helios probeerde goed voetbal te spelen en Twello vaak de grens op zocht. In de 30e minuut kon Djuan niet meer verder en werd hij gewisseld voor Bastiaan.
35e minuut: Nino had de bal en waagde een schot op de goal van de tegenstander, maar de keeper kon deze pakken.
Toen floot de scheidsrechter af voor de pauze.

Tijd voor een tussenbalans in de kleedkamer en weer de focus voor de tweede helft. De ouders ging even vlug naar binnen voor de warmte.

In de 4e minuut kreeg Twello een vrije trap. Buiten het strafschopgebied op een afstand van ongeveer 30 meter mocht Twello de bal nemen. Een speler nam een aanloop en schoot hard op de goal, maar dit werd mooi gepareerd door Sven.
Maar bij deze vrije trap werd Joshua getrapt door een tegenstander. Zodanig dat Joshua de wedstrijd niet kon voortzetten. Weer een smerige overtreding van Twello. Ook deze keer bleef het bij een waarschuwing.
René heeft waarschijnlijk de meeste kilometers gemaakt tijdens deze wedstrijd. Hij was nog niet het veld af of hij kon weer terug het veld op om weer een Helios speler op te lappen. Twello speelde vaak over het randje.
Hier kunnen de spelers van Helios nog wel van leren. Zonder natuurlijk gemeen te spelen mag er best wat harder gespeeld worden. Twello ging steeds meer op de aanval. Zij moeten gedacht hebben: "Wij willen het niet laten aankomen op de laatste wedstrijd tegen Klarenbeek". Helios werd vaak in het eigen strafschopgebied teruggedrongen. Maar Twello kreeg echter ook geen goede kansen. Toen, in de 22e minuut onderschepte Lars de bal en passte op Sem T.
Deze schoot rand strafschopgebied middels een slidingschot de bal net voorlangs.

De scheidsrechter maakt gedurende de gehele wedstrijd de ene na de andere blunder. Zijn beslissingen waren onnavolgbaar. Volgens uw verslaggever begreep de beste man er zelf ook niets meer van. In de 34e minuut kreeg Twello nog een vrije trap; met een geweldige redding kon keeper Sven een doelpunt voorkomen.
Vervolgens floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd......of toch niet..
Er mocht weer verder worden gespeeld. Na een minuut of twee was het dan toch zover.. Einde wedstrijd. 1-1
Dit was een terechte uitslag. De eerste helft kon Helios goed partij bieden en waren ze op sommige momenten beter. Tweede helft waren er bijna geen kansen, maar gaven we ook geen kansen weg.

De blauwen hebben Twello hard laten werken. Dit had men niet verwacht bij de tegenstander, gezien het feit dat na de wedstrijd door de spelers van Twello boos afgereageerd werd op diverse kleedkamerdeuren.
Volgende week wacht ons SV Schalkhaar. Zoals elke wedstrijd moet Helios ook deze wedstrijd niet onderschatten. Wanneer Helios zijn eigen spel speelt en de drie punten mee naar huis neemt kan er zelfs nog een verassing ontstaan op die zaterdag. Dan wacht Twello een uitwedstrijd tegen Klarenbeek. Dus ze zullen nog vol aan de bak moeten.

Joomla Templates: from JoomlaShack