Helios JO15-1 tegen Klarenbeek JO15-1

"Elk nadeel heeft zijn voordeel''

Onder wederom een stralend zonnetje stonden de ouders al rondom het hoofdveld te wachten totdat de hoofdmacht van de JO15 de grasmat zou betreden. Aan het tenue van Helios zou het in ieder geval niet liggen.
Men speelde vandaag in het Arsenal 'look a like' tenue.
Zou het spel van onze jongens dan ook zo sprankelend worden?

Uw verslaggever had ook al plaatsgenomen op de tribune voor een lekkere pot voetbal. De aftrap begon om exact 12:03 uur. Rondom mij heen hoorde ik al wat vaders gissen naar de vermoedelijke opstelling. Was het een 4-3-3, of een 4-4-2 of een 5-3-2? Men was er nog niet over uit wat het was.

In de 16e minuut, ja u leest het goed toen pas, was er de eerste opleving in het spel van Helios.
Djuan had de bal op de helft van de tegenstander en passte deze over de linkerkant richting het strafschopgebied. Zowel de keeper als Sem T. gingen voor de bal wat uiteindelijk resulteerde in een blessure bij de keeper.
In de 23e minuut zagen wij Manager Mike opspringen van zijn 'stoel'
Wij hoorden hem bulderen over het veld dat er beter moest worden gevoetbald in plaats van deze 'slappe hap'. En inderdaad, de jongens hadden de pap van de ochtend nog blijkbaar in de benen zitten.
Het onvermijdelijke gebeurde dan toch: Voor het eerst sinds de start van de competitie kwam Helios achter te staan. 0-1 voor Klarenbeek.
Het begon voorin bij Helios, waardoor de tegenstander de bal kon veroveren en richting de goal van Helios kon gaan. Ook achterin werd er niet adequaat gereageerd waarop Klarenbeek de 0-1 kon maken. Helios was gewaarschuwd.

Het spel van Helios werd er echter niet beter op. Er werd slap ingespeeld, en bal-aannames waren niet goed. Het leek wel of men bang was voor de tegenstander. Dit resulteerde dan ook in de 31e minuut in nog een tegentreffer. 0-2 Klarenbeek. Een sensatie hing in de lucht.
Onze jongens snakten naar de pauze.
Toen, uit het niets, kwam de bal via via bij Djuan. Die had blijkbaar de avond ervoor een rugbywedstrijd gezien. Hij nam de bal op de pantoffel en schoot hoog richting de goal van de tegenstander.
De keeper, toch al niet kleinste van het veld, verkeek zich hierop en de bal raakte het net. 1-2.
Eindelijk...... pauze.

Wat zal er gezegd worden in de kleedkamer? Manager Mike kwam na tien minuten even de kleedmaker uit en ging een luchtje scheppen. Waarschijnlijk kwam hij adem te kort.
12:57 uur begon men voor de tweede helft.
De jongens speelden de tweede helft aanmerkelijk beter dan de eerste helft, dat moet worden gezegd. Zonder echte kansen te krijgen en te creëren werd de tegenstander teruggedrongen op het eigen veld. Toen, in de 28e minuut, kwam de verlossing. Met een uiterste krachtinspanning kreeg Sem T. de bal en kon deze richting het strafschopgebied schieten, waar Berke met de punt van de schoen de 2-2 kon maken. Dit was ook de eindstand.

Frustraties begonnen op te spelen bij Helios na het laatste fluitsignaal. Scheidsrechter dit en scheidsrechter dat! Maar de jongens van Helios moeten het toch echt bij zichzelf zoeken.
Uw verslaggever zag weer genoeg leermomenten voor de mannen.
Van 'verkeerd ingooien' tot slechte bal-aannames. Van duels niet durven aangaan tot niet vrij lopen.
Zoals de titel van dit stuk het al aangeeft. Het kan ook goed zijn dat er een keer een slechte wedstrijd gespeeld wordt. Men leert hiervan en men weet dat men er nog lang niet is. De tegenstander van volgende week is dus gewaarschuwd!

Joomla Template: from JoomlaShack