Geflatteerde winst Helios JO15-1 tegen Diepenveen JO15-1

Onder een stralend najaarszonnetje betraden de jongens om 10:30 uur het kunstgras van Diepenveen. Hun tegenstander was intussen al bezig met hun warming-up. Terwijl René bezig was met de verplichtingen buiten het veld, zoals contact maken met de scheidsrechter. Grensrechter Luuk de vlag aan het testen was en manager Mike de oefeningen uitzette op het veld, gingen onze jongens bezig met hun warming up.

Ondanks het vroege tijdstip, uw verslaggever had het vermoeden dat de ouders er meer moeite mee hadden, gingen de vedetten serieus te werk.
Een paar minuten voor 11 gingen zij bezweet en geheel warm de kleedkamer in om de kleuren van Helios aan te trekken en voor een laatste bespreking van de wedstrijd door de staf.

Om 11:03 uur mocht Helios beginnen met de aftrap. En zoals altijd (nou ja bijna altijd) begonnen onze jongens furieus. De eerste kans was daarom ook voor Helios. Stefan kreeg de bal aangespeeld en kreeg hierdoor een kans, maar helaas .. de grensrechter van Diepenveen oordeelde anders en vlagde voor buitenspel.
Helios was vooral in de eerste paar minuten veel aan de bal en dit resulteerde dan ook in een hoekschop die genomen werd door Nino. De bal kwam het strafschopgebied in en ging voor het goal langs zonder dat een speler van Helios zijn voet er tegenaan kreeg. Af en toe kwam Diepenveen er gevaarlijk doorheen maar dan stond onze verdediging er om dit op te lossen.
In de 12e minuut was er een vrije trap net buiten het strafschopgebied aan de rechterzijde van het veld van de tegenstander. Omdat Djuan in de wissel stond, moet Berke gedacht hebben: 'die bal is voor mij, dat kan ik ook'
Berke legde vervolgens de bal neer, keek naar de goal en legde aan. Met een boog over de keeper, die nog probeerde de bal tegen te houden, kwam Helios op voorsprong. 0-1.

Vanaf dat moment verloren onze jongens een beetje het initiatief. Diepenveen werd sterker en onze jongens begonnen fouten de maken. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt voor de thuisploeg. 1-1.
Net voordat de jongens de kleedkamer mochten op zoeken, gaf Thijn aan dat hij niet meer verder kon spelen. Thijn werd dan ook gewisseld voor Djuan.
Net voor rust kreeg Helios nog een kans, via Nino en Sem T. kreeg Djuan de bal die op goal schoot maar helaas .. de bal raakte de lat.

Rust... Terwijl onze jongens van de ranja genoten, zag uw verslaggever dat Bastiaan, Bassie voor intimi, bezig was met de warming-up.
Niemand kon toen vermoeden welk een drama er zich zou voltrekken tijdens de tweede helft. Sem B. werd gewisseld voor Bastiaan.
Ook Diepenveen wisselde van samenstelling, dit keer kwam er een keerperswissel.

De tweede helft was amper bezig of Bastiaan kreeg de bal, zette het op een lopen en kwam in een duel op de grond terecht. Hierbij was verzorging nodig en René rende het veld op. Het publiek zag dat Bastiaan last had van zijn linker onderarm/pols. Maar Bastiaan ging gewoon verder in de strijd.
Maar in de 18e minuut was de pijn te hevig en moest Bastiaan het veld verlaten. Bastiaan werd gewisseld voor Jur.

Helios werd in de loop van de wedstrijd toch sterker, combinaties gingen beter en de jongens wilden er voor gaan. In de 20e minuut kreeg Helios een vrije trap.
Jur nam de vrije trap, zag Djuan staan, die op rand strafschopgebied met een laatste krachtinspanning de bal op goal kon schieten. De bal ging over de grond langs de keeper, raakte de rechter doelpaal kroop vervolgens langs de doellijn naar de andere kant, raakte de linker doelpaal en kwam tot stilstand......
5.5 centimeter over de lijn. De keeper probeerde de bal nog tegen te houden maar te laat. 1-2

Diepenveen stond op breken en zocht wat meer de tegenstander op wat resulteerde in irritatie bij Helios. In de 28e minuut kwam de bal via Djuan bij Joshua, die bedacht zich niet en haalde uit. De bal ging over de keeper in de goal. 1-3.
De wedstrijd was gespeeld, maar onze jongens roken bloed. Diepenveen ging nog eenmaal ten aanval, maar de bal werd onderschept door Lars, die volgens uw verslaggever een marathon gelopen moet hebben tijdens deze wedstrijd! Lars speelde de bal op Sem T. die over de linkerzijde van het veld naar de achterlijn van de tegenstander rende en de bal voor gaf. De bal kwam in het strafschopgebied terecht waar spits Stefan vrij eenvoudig de eindstand kon bepalen op 1-4.

De uitslag doet anders vermoeden, maar het was zeker geen sterke wedstrijd van onze jongens, maar dankzij een knappe tweede helft nam Helios toch weer drie punten mee naar Essenerveld.

Joomla Templates: by JoomlaShack