Helios JO15-1 wint topper tegen Colmschate JO15-1

Eindelijk was het zover. Na een wekenlange voorbereiding, trainingskamp in trainingskamp uit, stond er vandaag een heuse derby op het programma. De jongens moesten vandaag meteen tegen de koploper, dus ze konden hun borst nat maken.

Alles leek dit keer in het voordeel van Helios: stadion vol, lekker temperatuurtje en de spelers waren messcherp.
De aftrap begon een tweetal minuten later, omdat de scheidsrechter de pasjes nog moest controleren. Omdat Colmschate de toss won, mochten zij beginnen met de aftrap. Dit was het enige wat zij cadeau kregen vandaag.

Helios begon furieus en veroverde binnen de minuut de bal. Djuan kreeg de bal aangespeeld en passte de bal direct naar Sem T.; deze zette het op een lopen richting de goal van de tegenstander en schoot vervolgens rakelings voorlangs. Als Colmschate al niet wakker was dan waren ze dat wel nu.
Colmschate probeerde vervolgens via een doeltrap de bal weer richting de goal van de tegenstander te krijgen. Maar door een goede interceptie van Joshua kreeg Tijn de bal aangespeeld. Tijn rende vervolgens een paar meter over het middenveld en speelde Sem T. aan die vrij stond. Sem T. kon vervolgens via de linkerkant het strafschopgebied in rennen van Colmschate en schoot vervolgens op goal. Via de binnenkant van de paal, rolde de bal over de achterlijn. 1-0. Binnen vier minuten hadden de jongens van Helios de tegenstander op een achterstand gezet.

Vervolgens ging het spel over en weer. Zonder echt gevaarlijk te worden probeerde Colmschate de achterhoede van Helios te doorbreken. Maar de jongens hielden vrij gemakkelijk stand.
In de 18e minuut van de wedstrijd werd er gewisseld door Helios. Sem B. kwam het veld in voor Sebastiaan. Bassie, voor intimi, is aan het terugkomen van een blessure dus de staf van Helios nam geen risico's gezien het volle programma de rest van het jaar.
In de 29e minuut kreeg Helios een vrije trap aan de rechterzijde van het veld. Stefan maakte op vrij harde wijze kennis met de kurkkorrels in het kunstgras. Daar waar een gele kaart op zijn plaats was,
ging Djuan achter de bal staan. Een paar meter buiten het strafschopgebied zette Colmschate twee spelers in de muur. Djuan keek naar de scheidrechter die zijn hand langs zijn lichaam liet. Met een fraai schot over de keeper kwam Helios op 2-0.

Na 35 minuten was het teatime. De ouders kropen snel de kantine in voor een warme kop koffie.

De tweede helft begon en na 8 minuten werd Sem T. gewisseld en kwam Berke erin.
Het spel werd aan de zijde van Colmschate steeds grimmiger. Colmschate moest het spel maken en het enige wat Helios moest doen was verdedigen. Een paar keer kwam Colmschate gevaarlijk dicht in de buurt van de goal, maar de sluitpost van Helios hield zijn goal schoon. Na maandenlang blessureleed maakte Jur zijn rentree en mocht Tijn plaats nemen op de bank naast Sebastiaan en Sem. T.
Na 38 minuten vond de scheidsrechter het wel genoeg en maakte een einde aan de wedstrijd.

De eerste drie punten zijn binnen. De jongens kunnen terugkijken op een redelijke wedstrijd.
De staf zal de balans opmaken en heeft weer genoeg trainingsstof voor de komende week tijdens de trainingssessies. Op naar volgende week, dan wacht ons Sportclub Deventer.

Joomla Template: from JoomlaShack