C1 Kampioen!!

Een goed seizoen werd afgelopen zaterdag dan eindelijk beloond: het Kampioenschap!! Na 16 overwinningen op rij volstond voor de jongens van de C1 zelfs een kleine nederlaag om zich na 22 wedstrijden de beste van de 2e klasse 19 te mogen noemen.

Dat de wedstrijd tegen de nummer 2 (SJO SV Cupa Wilp) met 2-1 verloren werd, deerde niemand.

Met 25 graden op de thermometer, veel supporters langs de kant en 2 teams die tot het uiterste moesten gaan, ging de wedstrijd van start. Om iedere vierkante meter werd strijdlustig gestreden. Het was duidelijk dat deze 2 teams aan elkaar gewaagd waren. Cupa moest met minimaal 4 doelpunten verschil winnen om kampioen te worden. In alle andere gevallen was Helios kampioen.

Na 1 minuut had Cupa al op voorsprong kunnen komen. Een te korte terugspeelbal zette de thuisclub alleen voor onze keeper. Gelukkig ging de bal naast. Helios was nu wakker!! Waar Cupa verder de lange bal hanteerde, probeerde Helios te voetballen. In de 10e minuut was een prachtige aanval van Helios over veel schijven. Dit resulteerde in een prima voorzet van Jari met een prachtige kans voor Sem. Daar waar de supporters dachten te konden juichen, ging zijn schot centimeters naast.

5 minuten later was het wel raak! Sem hield zijn verdediger goed achter zich en uiteindelijk belandde de bal bij Jesse Kuiper die hem op de doellijn voor het intikken had: 0-1. Een groot gejuich van de kant en de spelers en leiders vierden uitgebreid en uitbundig het doelpunt.

Na 20 minuten lastte de scheidsrechter een drinkpauze in. Even op adem komen en veel vocht naar binnen werken. Na de drinkpauze drong Cupa aan en was het verdedigen voor de jongens van Helios. Die konden niet voorkomen dat zij op gelijke hoogte kwamen. De uitstekend keepende Bart ten Den van de C2 ( opgetrommeld door afwezigheid van Thomas) had het nakijken bij een kopbal die voortkwam uit een corner: 1-1. Helios legde zich er niet bij neer en ging op zoek naar de 1-2. Dat lukte bijna. Een vrije trap op randje 16 meter werd door Kaan op de lat geknald. De bal kwam even zo hard weer terug. En zo gingen we tevreden rusten met 1-1.

De 2e helft was billen knijpen en gebeurde er van alles! Al na een paar minuten schoot Quinn zijn voetbalschoen aan diggelen. Hij speelde verder met de schoenen van Stef, die in de 2e helft plaats had gemaakt voor Robin Gierman. Een minuut later kreeg dezelfde Quinn een gele kaart voor een handsbal en kon hij 10 minuten naar de kant. 11 tegen 10 dus. Cupa profiteerde van de nummerieke meerderheid en het werd snel 2-1.

Helios leek even de kluts kwijt. Dat gold ook voor de hele jonge scheidsrechter die op deze wedstrijd was gezet. Onbegrijpelijk dat een 16-jarige jongen zo'n wedstrijd is gevraagd te fluiten. Gelukkig hield iedereen zijn hoofd erbij en bleef Helios overeind. Cupa probeerde wat het kon maar naarmate de 2e helft vorderde, leek het geloof bij hen weg te vloeien. Helios hield prima stand. De doelpunten bleven uit en na 5 minuten blessuretijd was het gedaan. De scheidsrechter floot af, Cupa won met 2-1 en

HELIOS C1 IS KAMPIOEN!!!!

Eerst werd nog feest gevierd onder de douche bij Cupa ( met kleren aan natuurlijk) alvorens we met z'n allen naar Helios gingen. Daar stond de barbecue klaar en had Andy de muziek reeds ge├»nstalleerd. Er werd heerlijk gegeten en gezellig nagekletst. Daarna werd duidelijk dat Glenn en Benny niet alleen leiders zijn als het om voetbal gaat, maar 'uitstekende' karioki zijn.

Speciale dank gaat uit naar Bart ten Den die ons de laatste 2 wedstrijden op de been heeft gehouden bij afwezigheid van Thomas. En Romijn Hospes die er altijd voor de C1 was op momenten dat de C1 spelers nodig had.

De spelers en leiders van de C1 bedanken hierbij iedereen die dit team het afgelopen jaar gesteund heeft en ook de vele supporters ( ook van andere teams!) die bij de kampioenswedstrijd aanwezig waren!!

C1 kampioen 1024x684

Joomla Template: by JoomlaShack