Welkom bij SV Helios

Scheidsrechters gezocht voor schoolvoetbaltoernooi

Onderstaande oproep ontvingen wij van de organisatie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Mocht je geïnteresseerd zijn om wedstrijden te gaan fluiten dan kun je je opgeven bij Evert Altena. Hij zal dit dan doorgeven aan de organisatie.

Beste scheidsrechter/spelleider,

Maandag 29 april en dinsdag 30 april wordt bij Kon. UD weer het schoolvoetbaltoernooi gehouden en de wedstrijden moeten natuurlijk in goede banen worden geleid door ervaren spelleiders. Er worden grote veranderingen doorgevoerd gebaseerd op de nieuwe spelvormen die KNVB voor pupillen heeft ingevoerd, zoals:
- 6 tegen 6 voor onder 8, onder 9 en onder 10 op relatief kleine (kwart)velden 42,5m x 30m
- 8 tegen 8 voor onder 11 en onder 12 op een veld van 64m x 42,5m
Deze vormen gaan wij toepassen in het aanstaande schoolvoetbaltoernooi.

De KNVB heeft dit gedaan om de spelvreugde verhogen, minder spelers op een klein veld houdt in meer balcontacten per speler.
Ook de spelregels zijn hiervoor gedeeltelijk aangepast.

De consequenties daarvan zijn zeer waarschijnlijk: meer wedstrijden
- scholen kunnen meer teams inschrijven, want:
- scholen voor de 10 t/m 12-jarigen geen elftal bij elkaar konden krijgen, kunnen nu misschien wel een achttal formeren
- scholen die te weinig spelers hadden voor twee elftallen maar teveel voor 1 elftal, kunnen nu 2 teams opgeven
- de jongere categorie speelt 6 tegen 6, dat was 7 tegen 7
Al met al zullen er zo goed als zeker meer scheidsrechters nodig zijn dan de afgelopen jaren

Ook worden de wedstrijden beter over de 2 dagen verdeeld, waardoor ongeveer een gelijk aantal wedstrijden op beide dagen zal worden gespeeld en dus op beide dagen veel scheidsrechters nodig zijn.
Wij kunnen de consequenties van dit alles nog niet overzien omdat wij de opgaven van de teams later ontvangen, maar zeker is dat er veel scheidsrechters nodig zijn.

Daarom mijn dringende verzoek:

Stel je één of (liever nog) twee dagen beschikbaar om wedstrijden te leiden

Via de link https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/pupillenvoetbal kun je uitgebreide info vinden.

Joomla Templates: from JoomlaShack